Over Diana


Diana Dubois is geboren in Paramaribo (Suriname), moeder van twee, lettervreter, kookt met liefde, schrijft daar ook graag over en denkt bijna 24/7 in eten. Dat laatste heeft zich vanaf 2004 vertaald in de uitgifte van 10 (kook)boeken.

Het uitgeversvak krijgt zij met de paplepel ingegoten. Haar ouders, Jul M. Dubois en Gré Ploeg, geven eind jaren ’60 als eersten in Paramaribo een advertentieweekblad uit, getiteld Koeriers.

Terug in Nederland komt Gré’s passie voor hoogbouw tot uiting in het uitgeven van een serie boeken, getiteld De slanke stad. Daarnaast is zij mede-auteur van een van de mooiste publicaties ooit over Suriname: Suriname discovered (2005, Scriptum Publishers) en verzorgt zij de eindredactie van Diana’s boeken.

De vader van Diana weet het bedrijfje aan de Eldoradolaan in Suriname uit te bouwen tot een gerenommeerde uitgeverij/drukkerij. Hij onderscheidde zich van andere uitgevers door onder andere de uitgifte van gedichtenbundels als The land between: a poem of Suriname (James Beitler) en fotoboeken als A portret of the republic Suriname, De mislukte coup in beeld en Suriname in ontwikkeling (foto’s spreken de waarheid). Ook het kookboek Groot Surinaams Kookboek, dat in 1979 voor het eerst van zijn persen rolde, heeft eraan bijgedragen dat Dubois sr. niet alleen grote bekendheid genoot in Suriname, maar ook ver daarbuiten.

In 2004 treedt Diana in de voetsporen van haar ouders. Zij richt haar eigen uitgeverij (eenmanszaak) op, met de doelstelling boeken te maken die de geest verrijken, het oog strelen en de maag vullen. Inmiddels heeft zij 10 boeken op de markt gebracht.

Het 11e en 12e boek zijn in voorbereiding.

Wij zijn een kleine organisatie, die als specialisme literaire en Surinaamse kookboeken heeft. Onze uitgaven worden gekenmerkt door originaliteit, gedegen onderzoek en een prachtige vormgeving.

Uitgeverij Dubois
Crooswijksesingel 11a
3034 CG Rotterdam

+31 (0)6 30 94 16 35
info@uitgeverijdubois.nl

BTW nummer: NL001624419B45

KvK Rotterdam: 24360537

Copyright © 2000-2019 Uigeverij Dubois. Alle rechten voorbehouden  |  Design & Development Ministerie van Visuele Zaken.